Serge Mouthaan

Gemeente Breda: 'Lek boven water bij Chasséparking'

  Economie

BREDA - De gemeente Breda zegt een oplossing te hebben voor de lekkage in de ondergrondse parkeerplaats van het Chassé Theater. Begin 2015 zal er een rapport verschijnen over hoe de garage structureel waterdicht te maken.


Lapmiddelen
De parking is sinds de opening in 2002 voortdurend zo lek als een mandje. De afgelopen jaren werd de lekkage bestreden met lapmiddelen. Zo legde de gemeente in 2012 gootjes aan en werden in 2013 scheuren gedicht met een tijdelijk opvulmiddel. Voor het opvullen van de scheuren is een onderhoudscontract afgesloten voor een periode van tien jaar.

De stadsadvocaat heeft de juridische kant van het verhaal onderzocht en geconcludeerd dat reparatiekosten niet verhaald kunnen worden op de aannemer. De gemeente heeft eind oktober al 1,5 miljoen euro gereserveerd om de lekkage definitief te verhelpen.

Keuzes
In 2010 heeft de gemeente al eens drie scenario's opgesteld om de problemen te verhelpen. Het eerste scenario zou eenmalig 185.000 euro kosten en daarna jaarlijks 50.000 euro. Het idee hierbij was om het water af te voeren en daarna grootschalig onderhoud uit te voeren.

Scenario twee zou Breda 70.000 euro kosten, maar dat zou ten koste gaan van het aanzicht van het voorplein. Het derde scenario kon alles oplossen: het plein werd mooi opgeleverd en de lekkage zou volledig verdwijnen. Qua prijskaartje werd dat toen geschat op 3,4 miljoen euro.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief