Freek de Swart

Breda verwacht grondig onderzoek alternatief 380kV tracé via A59

  Economie

BREDA - Het college wil dat het ministerie van Economische Zaken (EZ) en TenneT serieus kijken naar een alternatieve route voor het 380kV tracé. Dit blijkt uit antwoorden op vragen die D66 hierover heeft gesteld.

Het stadsbestuur heeft een voorkeur voor de route langs de A59. Het ministerie en de energieleverancier hebben toegezegd de alternatieve route te onderzoeken.


De nadelige gevolgen voor gedupeerde burgers en natuurgebieden moeten volgens het college tot een minimum worden beperkt. Hierbij moeten eventueel gedupeerde bewoners reëel worden gecompenseerd. De natuur zou zoveel mogelijk moeten worden ontzien. Wanneer aantasting hiervan niet is te voorkomen, dan wil het college een evenwichtige natuurcompensatie.

Aangezien de belangen per gemeentes nogal verschillen trekken deze alleen samen op bij het vergaren van informatie van het ministerie van EZ en TenneT. Over de informatievoorziening hadden de gemeentes veel klachten. Deze zou niet worden verstrekt door het ministerie en TenneT of moeilijk te vinden zijn. Beide instellingen hebben toegezegd voortaan beter te communiceren.

Het bestemmingsplan voor de nieuw aan te leggen energieverbinding verschijnt naar verwachting in het najaar van 2017. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief