foto Marc de Vries
foto Marc de Vries

' 't Tapperijke is pure gezelligheid'

  Economie

Op de rand van 2014 blikt BredaVandaag met mensen uit het nieuws terug op het jaar en vooruit naar 2015. In deze aflevering: Ger Couvreur, eigenaar en uitbater van ‘t Tapperijke


Wat voor jaar was het?
“Het was voor mij een klote jaar. Mijn vrouw is overleden in februari dus het begon al slecht. Op ander gebied was ik wel goed gezind. We zijn verder gegaan met het café en hebben weer mensen vermaakt.”

Wat was het hoogtepunt van het jaar?
“Het hoogtepunt was dat het jaar snel voorbij was en dat het dus al weer bijna januari is. Het is tijd voor een nieuwe start.”

Wat was het dieptepunt van het jaar?
“Het dieptepunt was het overlijden van mijn vrouw in februari.”

Wordt ‘t Tapperijke nog verkocht?
“Ja dat zal wel een keer moeten gebeuren natuurlijk. Alleen moet ik dan wel de geschikte persoon vinden die het kan overnemen.”

Wat verstaat u onder een geschikt persoon?
“Als je tegenwoordig in een nieuw café komt zijn er vooral ongeïnteresseerde mensen achter de bar die de hele tijd zitten te Whats appen. Dat wil ik niet.  ‘T Tapperijke draait namelijk om pure gezelligheid.”

Wat zijn de plannen voor 2015?
“Op dezelfde voet doorgaan en een gezellig jaar houden. We moeten ook overeind blijven in deze roerige tijden want ook voor de horeca is het lastig. Verder ga ik proberen de draad weer op te pakken.”

Hoe gaat u dit doen?
“Ik ga niet chagrijnig worden en volhouden. De mensen moeten gaan sparen, als de mensen gaan sparen dan kunnen ze ook meer uitgeven!”