Medewerkers van de Careyn en Thebe Thuiszorggroepen verzamelden zich voor een informatiebijeenkomst foto Ilse Lukken
Medewerkers van de Careyn en Thebe Thuiszorggroepen verzamelden zich voor een informatiebijeenkomst foto Ilse Lukken

Geschrokken medewerkers Thebe bijeen in Chassé

  Economie

BREDA - Voor alle medewerkers van Thebe huishoudelijke zorg, dat vorige week een faillissement aanvroeg,  waren er op maandag een twee  bijeenkomsten in het Chassé Theater. Tijdens de bijeenkomst zijn de medewerkers bijgepraat over de gevolgen van het faillissement.


Volgens woordvoerder Karim Skalli van Abvakabo waren de reacties waren nog steeds verbaasd en geschrokken. Hij geeft aan dat er voor de medewerkers nog veel onduidelijk is onder de 2000 medewerkers. “De meeste medewerkers hadden dit niet verwacht. Thebe heeft hen een maand geleden een hele andere spiegel voorgehouden.”

Skalli geeft aan twee sporen uit te zetten. “Morgen is er weer een bijeenkomst in Tilburg deze keer. We gaan ten eerste het faillissement helemaal onderzoeken. Wij hebben namelijk onze twijfels hierbij. Verder gaan we een actie plannen. We willen niet dat een nieuwe zorginstelling het overneemt voor een lager salaris.”

Tijdens de bijeenkomst op dinsdagavond 23 december in Tilburg komen honderden medewerkers bijeen om de acties voor te bereiden tegen wat de vakbondsman de zorgafbraak van Thebe noemt.

Ook voor de duizenden mensen die zorg nodig hebben is het onbekend wat er gaat gebeuren. “In februari 2015 stopt de zorg”, aldus Skalli.