Afbeelding
Margret Tielemans

Twaalf vrouwen genomineerd voor Aithra Awards

Economie

BREDA - 12 vrouwelijke professionals zijn door naar de volgende ronde van de Aithra Awards. De award wordt uitgereikt aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat om haar passie en visie. Het is volgens de organisatie een serieuze prijs waar een zware selectieprocedure aan vooraf gaat.

De award gaat naar een vrouw die haar maatschappelijke betrokkenheid en organisatieresultaten op een inspirerende wijze uitdraagt. De Aithra-Award is een aanmoedigingsprijs voor de meest veelbelovende, ondernemende vrouw.

Voor de Aithra Award zijn genomineerd Rian Fokker, directeur, Heifer Nederland; Edith de Jong, eigenaresse, Rietveld Bloemisten; Conja ter Bekke, onder meer directeur beheer bij Congregatie Zusters Franciscanessen; Inge de Bekker, mede-eigenaar/directeur, Hospitality Group; Dorrianne van Vugt, directeur, Human Business Support; Dorinda Farver, eigenaresse, Yogasite.

Voor de Aithra Belofte Award zijn genomineerd: Florentine Ouborg, oprichtster/commercieel directeur, Princess Sportsgear & Traveller; Claudia Bouwens, eigenaresse, C2B Personeelsdiensten; Deborah de Poorter, communicatiemedewerker bij Frame BV & blogger/schrijfster; Stephanie Vellekoop, eigenaresse/oprichtster, Boerschappen; Debby Embregts, eigenaresse/zorgcoördinator & -adviseur/kraamverzorgster, Baby’s & Zo Kraamzorg; Natasja Hoogenboom, eigenaresse, SalesTAALent.

Ruim 100 vrouwen deden dit jaar mee om kans te maken op de award. Na de eerste selectie door de juryleden van de Aithra Award Commissie moesten 30 aangeschreven kandidaten een uitgebreide vragenlijst invullen. De lijst geeft een duidelijke en zakelijke profielschets en moet laten zien in welke maten de vrouwen over VLAMOR beschikken. VLAMOR staat voor visie, lef, ambitie, maatschappelijke betrokkenheid, ondernemend en rolmodel.

De juryleden hebben de vragenlijsten uitgebreid doorgenomen en besproken. “We hebben ook dit jaar weer een aantal zeer sterke kandidaten”, vertelt jurylid Yolanda Buchel. “Allemaal zelfstandige ondernemers die ofwel als eenmanszaak of op directieniveau opereren. De branches waarin ze werken is zeer uiteenlopend: van zakelijke dienstverlening tot religie en persoonlijke ontwikkeling. We hebben uiteindelijk twaalf kandidaten geselecteerd. Zij worden uitgenodigd voor de volgende ronde, op 23 februari aanstaande. Dan mogen ze in vijf minuten tijd hun verhaal voor het voetlicht brengen en aan de jury vertellen wie zij zijn en waar ze voor staan.” Nog diezelfde avond wordt besloten welke zes vrouwen door gaan naar de laatste ronde.

De laatste ronde bestaat uit een bedrijfsbezoek door twee juryleden en ondernemer en business coach Marc Bruinhof. Zij bekijken uiteindelijk wie de winnaar wordt. Op 18 april worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke Awards-avond.