Logo bredavandaag.nl
Linda Verhagen is vanaf 1 januari de nieuwe uitbaatster van Café De Boulevard. foto Wijnand Nijs
Linda Verhagen is vanaf 1 januari de nieuwe uitbaatster van Café De Boulevard. foto Wijnand Nijs

Restaurant FEBO voorlopig niet open vanwege vergunningenbeleid gemeente

  Economie

BREDA - De gemeente Breda steekt een stokje voor de tijdelijke vestiging van Spaans restaurant F.E.B.O in het pand van café De Boulevard. De vergunningen zouden niet in orde zijn. De Spaanse vereniging was van plan om aankomende vrijdag haar tijdelijke restaurant feestelijk te openen.


Vergunningen
De gemeente stelt dat FEBO geen geldige drank- en horecavergunning heeft voor het adres waar ze hun tijdelijke restaurant willen vestigen. Aangezien FEBO gaat opereren als een zelfstandig horecabedrijf is dit volgens de gemeente wel verplicht.

Uitbaatster Linda Verhagen van De Boulevard snapt niks van deze opstelling. “De eigenaar van FEBO moet nu een vergunning aanvragen die hij al heeft, terwijl het om een tijdelijke situatie gaat.” Verhagen wijst erop dat de zaal wel meer verhuurd is aan bijvoorbeeld cateringbedrijven die een evenement organiseerde. Hiervoor hoefde toen geen aparte vergunning worden aangevraagd.

Citymaker
“De gemeente heeft onlangs een Citymaker aangesteld die ondernemers meer met elkaar moet laten samenwerken. Dan probeer je een collega-ondernemer letterlijk en figuurlijk uit de brand te helpen en dan krijg je dit”, aldus Verhagen. De uitbaatster zegt verder dat er wel meer collega’s in de buurt zijn die op gelijksoortige wijze ruimte beschikbaar stellen aan collega’s. “Het zijn bekrompen regels die nergens op slaan”, besluit Verhagen.

Het Spaanse restaurant kreeg begin oktober te maken met een brand in het pand in de Molenstraat. Daardoor moest het noodgedwongen de deuren sluiten. Eigenaar Juan-Carlos Reina ging vervolgens op zoek naar een tijdelijke locatie. Daarbij ondervond Reina in eerste instantie al problemen bij een pand dat hij aan de Prinsenkade op het oog had. Ook daar werd hij verplicht om een nieuwe vergunning aan te vragen.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief