Logo bredavandaag.nl
Daniel Farrell/Flickr

440 banen weg bij Blokker, gevolgen Breda onduidelijk

  Economie

AMSTERDAM - Blokker gaat haar winkelformule aanpassen en gelijktijdig in de helft van de circa vijfhonderd winkels het aantal personeelsleden verminderen. In totaal gaat Blokker 440 banen schrappen de komende tijd.


Dat heeft de leiding van Blokker maandagavond aan het personeel duidelijk gemaakt. De gevolgen voor de vier Bredase vestigingen zijn onduidelijk. Blokker heeft nog niet aangegeven welke vestigingen op die manier gereorganiseerd worden. De 440 medewerkers is zes procent van het totaal aantal medewerkers van het concern.

Blokker stelt dit jaar wederom te investeren in distributie en logistiek, IT, klantenservice en de webshop. De ervaringen in de zeven pilotwinkels die in 2014 volgens de nieuwe formule zijn geopend vormen de basis van de restyling van de winkels. “Het populaire 24Kitchen assortiment is hier een voorbeeld van, evenals de lancering van het Douwe Egberts geschenkenassortiment in circa 350 Blokker-filialen”, aldus het concern.

Medewerkers van Blokker krijgen te maken met werktijden die meer flexibiliteit vragen. Of, zoals Blokker het zegt in een persbericht: “Flexibilisering van de werktijden is een voorwaarde om de bezetting te optimaliseren om zo de klant goed te kunnen bedienen en een betere service te kunnen verlenen. Voor een groot deel van de filialen geldt dat de huidige bezetting op bepaalde functies verhoudingsgewijs te hoog is, en op andere functies juist te laag.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief