Logo bredavandaag.nl
Tramremise Princenhage uit de lucht.
Tramremise Princenhage uit de lucht. (NBU)
nieuwbouw

Bouw 60 woningen Tramremise kan starten

  Economie

BREDA - Maas-Jacobs en NBU hebben overeenstemming bereikt met de gemeente Breda over de bouw van 60 tot 65 woningen op de voormalige tramremise in Princenhage. De huizen gaan deze zomer in de verkoop, de bouw moet eerste kwartaal 2016 beginnen.


Ontwikkelaars NBU en Maas-Jacobs kochten het terrein afgelopen jaar uit de failliete boedel van vastgoedmagnaat Rogier Lips. Die kaapte nog voor de crisis in 2008 het terrein weg voor de neus van NBU.

In 2011 werd al duidelijk dat Lips in de problemen zat, de voorgenomen bouw werd steeds uitgesteld, tot frustratie van onder meer de gemeenteraad. Ontwikkelaars Maikel Foesenek (Maas-Jacobs) en Jan-Kees Fait hoopten afgelopen jaar op basis van de eerdere afspraken over het terrein te kunnen gaan bouwen. “Totdat bleek dat er toch weer woningen uit de bouwvoorraad toegewezen moesten worden, het plan bleek geschrapt”, aldus Fait.

Op het terrein van de voormalige tramremise komen zestig woningen in verschillende segmenten. “Rijwoningen, twee-onder-eenkap en ook vrijstaand, gebouwd in jaren dertig stijl”, licht Fait toe.

De belangstelling voor het plan kwam al op gang. “We hebben vorig jaar een inschrijfsite geopend, daarop hebben we al ruim 300 reacties gekregen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief