Logo bredavandaag.nl
flickr

Tapas van FEBO aanstaande vrijdag weer verkrijgbaar, maar nu echt

  Economie

BREDA - De Bredase tapassoap lijkt eindelijk een goed einde te krijgen. Restaurant FEBO heeft een constructie gevonden waardoor ze vanaf vrijdag toch tapas kunnen serveren in het pand van café De Boulevard. Eerdere pogingen van de populaire tapabar om zich tijdelijk te vestigen in de kroeg struikelden over regelgeving van de gemeente.


De gemeente heeft enkele voorwaarde verbonden aan de opening. Zo mag FEBO zichzelf geen restaurant noemen en zijn er met De Boulevard afspraken gemaakt over het schenken van de alcoholische dranken. “We draaien in principe op de vergunning van De Boulevard. Er moet dan ook ten alle tijden iemand aanwezig zijn van De Boulevard”, vertellen eigenaren van de FEBO Juan Carlos en Hannah Reina.

De beide Reinas zeggen tevreden te zijn dat hij eindelijk een tijdelijke locatie heeft gevonden voor zijn tapas. “We zijn vooral Linda Verhagen van De Boulevard dankbaar. Ze heeft ons de afgelopen twee maanden erg geholpen.”

Het Spaanse restaurant kreeg begin oktober te maken met een brand in het pand aan de Molenstraat. Daardoor moest het noodgedwongen de deuren sluiten. Eigenaar Juan-Carlos Reina ging vervolgens op zoek naar een tijdelijke locatie. Daarbij ondervond Reina in eerste instantie al problemen bij een pand dat hij aan de Prinsenkade op het oog had. Ook daar werd hij verplicht om een nieuwe vergunning aan te vragen. 

FEBO is de komende maanden te bezoeken van vrijdag tot en met zondag aan de Markt 8.   FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief