Logo bredavandaag.nl
Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs
Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs

Geen Woonzorgcentrum Thebe naast De Berg

  Economie

HAAGSE BEEMDEN - Zorgverlener Thebe en ontwikkelaar Hurks zijn er niet in geslaagd een eindbelegger te vinden voor een Woonzorgcentrum naast Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden.


Dat blijkt uit de eindrapportage van de haalbaarheidsstudie naar een dergelijk centrum, dat deze woensdag openbaar gemaakt werd. Eindresultaat van hun zoektocht is dat eindbeleggers de locatie niet de beste vinden, ze het rendement te laag vinden in combinatie met de verhuurdersheffing en dat ze geen gehoor vonden bij de corporaties. Die laatste geven volgens het rapport prioriteit aan de bestaande woningvoorraad en het afronden van de huidige nieuwbouw.

Daarmee is ook een streep gezet door de revitalisatie van winkelcentrum de Berg, aldus het rapport. “Omdat partijen elkaars ontwikkelingen oorspronkelijk randvoorwaardelijk hebben gesteld, dus gemeente en eigenaren pas gaan investeren als er ook een woonzorg- en gezondheidscentrum komt en andersom.”

Volgens wethouder Bob Bergkamp heeft zich inmiddels een andere partij gemeld, waarmee onderhandelingen gestart zijn voor wonen in combinatie met zorg en huisartenpost.  “Deze beslissing creëert ruimte voor hoe nu verder”, aldus de wethouder, die optimistisch gestemd is over de nieuwe partij. “De eerste paal wordt geslagen tijdens deze bestuursperiode.”

Ook geeft hij aan met de eigenaren van de winkelcentra in de Haagse Beemden in gesprek te gaan. Gelijktijdig blijkt uit het onderzoek dat de gemeente door BRO liet doen naar de toekomst en mogelijkheden voor de winkelcentra dat er geen ruimte is voor een extra discountsupermarkt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief