Logo bredavandaag.nl
Erik Eggens

‘Compacter plan voor Achter de Lange Stallen’

  Economie

BREDA - Ontwikkelaar VOF Achter de Lange Stallen komt tegen de zomer met een compacter plan voor het geplande winkelgebied. De ontwikkelaar heeft gemeente Breda laten weten dat het plan dat er lag niet haalbaar is. “Dat is jammer”, stelt wethouder Bob Bergkamp. “Maar dit biedt wel ruimte voor iets nieuws.”


Dat nieuwe is een kleiner en compacter plan behelst de ontwikkeling van het KPN-gebouw en de Houtmarktpassage. “ik ben ervan overtuigd dat een kleiner en compacter plan op die manier wel haalbaar is”, verwacht Bergkamp, die al met de VOF sprak over de wensen van de gemeente.

Breda blijft vasthouden aan de eis dat er geen sprake mag zijn van verplaatsing van winkelformules. “Daarnaast hebben wij aangegeven dat de herontwikkeling van de Houtmarktpassage een must is voor een doorgang richting het KPN-gebouw”, aldus de wethouder. “Dan ontstaat er alsnog een klein winkelrondje richting Halstraat.”

Een andere wens die Breda heeft weggelegd is de doorgang bij het oude Gimbrère-pand, richting het Van Coothplein. “Dat is voor de ontwikkeling van dat plein van belang en ook richting wat we nu Oranje Zuid noemen.”

Bergkamp benadrukt dat de wensen aan de hand van het plan in voorwaarden worden vastgelegd. De wethouder verwacht tegen de zomer een plan. Daarin is dan afhankelijk van het aantal bouwlagen in het KPN-gebouw dat gebruikt wordt voor retail, ruimte voor 2500 of 5000 vierkante meter winkels en horeca. In de bovenste twee of drie verdiepingen komen dan 60 tot 90 woningen.


Het niet doorgaan van het plan op het terrein van Molsparking betekent dat dit vooralsnog parkeerplaats blijft. De geplande winkels en woningen daar zijn van de baan. “Al sluit ik niet uit dat er op een later moment een plan in een tweede fase ontstaat.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief