Logo bredavandaag.nl
flickr

Geld verdienen achter het raam in Breda? Binnenkort kan het

  Economie

BREDA - Geld verdienen met je raam? Binnenkort is het mogelijk in Breda dankzij start-up Add My Window. Het bedrijf biedt particulieren de mogelijkheid om van hun raam een reclamezuil te maken.


Wat is Add My Window precies?
“Wij zijn een bemiddelingsbureau die adverteerders en raameigenaren met elkaar in contact brengt. Raameigenaren kunnen via onze website hun raam aanmelden, wanneer het raam groot genoeg is en een interessante locatie heeft kunnen ze geld verdienen door er een advertentie achter te laten plaatsen."

Mag iedereen meedoen, of alleen particulieren?
"Eigenaren met bijvoorbeeld een leegstaand winkelpand mogen in principe ook bij ons aankloppen, maar ons concept is in eerste instantie gericht op studenten, expats en jonge gezinnen. Voor commerciële inzetten van leegstand zijn er immers al diverse partijen te vinden in Nederland voor dit soort advertenties."

Hoeveel kan er met een beplakt raam worden verdiend?
“Als we uit gaan van een gemiddeld raam van 170 cm hoog 120 cm breed levert dit ongeveer 150 euro per maand op bij een A locatie. Daarnaast hebben we ook nog B en C locaties. Een C locatie kan nog steeds een plek in het centrum zijn, maar dan met minder passanten en bijvoorbeeld auto’s voor de deur. Een gemiddeld raam op een C locatie levert dan 100 euro op."

Hebben de raameigenaren controle over het soort reclame dat wordt geplaatst?
"Nee. Hier hebben de raameigenaren geen zeggenschap over. We hanteren wel een strikt beleid omtrent de reclame die wij plaatsen. Bijvoorbeeld seksistische of racistische uitingen worden niet toegestaan.’’

Mag dit wettelijk gezien wel?
"Ja. Het beleid hiervoor verschilt per gemeente, maar in de steden waar wij actief zijn mag je aan de binnenkant van je raam een reclame-uiting ophangen."

Is het niet zielig voor de mensen dat ze niet meer naar buiten kunnen kijken?
"Nee, dit is niet het geval. De reclames zijn gedrukt op een speciale folie waardoor mensen toch naar buiten kunnen kijken."

Doe je zelf ook mee?
"Nee, maar ik woon ook niet in het centrum. Anders had ik me wel aangemeld."

Is het niet reclamevervuiling, posters achter woonhuizen?
"Daar is iets voor te zeggen. Per gemeente ligt het ook anders, in sommige plaatsen is het toegestaan en daar maken wij gebruik van. We zijn wel redelijk selectief in wat we plaatsen. We werken ook niet met neon- of reflecterende kleuren en plaatsen ook geen lichtreclame."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief