Logo bredavandaag.nl
Voormalige basisschool Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat. foto Wijnand Nijs
Voormalige basisschool Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat. foto Wijnand Nijs

Omzet startups verdubbeld in 2014

  Economie

BREDA - De totale omzet van de Starterslift-ondernemers in West- en Midden-Brabant is in 2014 meer dan verdubbeld naar 23,5 miljoen euro. In 2013 bedroeg de door Starterslift gegenereerde omzet nog 10,8 miljoen. Ook in het voorgaande jaar werd de omzet verdubbeld.


Volgens Starterslift zorgden de bedrijven voor 583 banen. In 2014 werden 78 nieuwe ondernemers geholpen met hun onderneming. In totaal zijn sinds 2011 bijna 350 startups door Starterslift begeleid.

De verdubbeling komt volgens de woordvoerder van Starterslift door de manier waarop ondernemers begeleid worden. “Wij helpen ondernemers snel te zien wat effectief is. Dat doen we volgens de methode van Eric Ries, de Lean Startup. Dat is een bewezen succesvolle methode. In plaats van uitgebreide bussinessmodellen zeggen we tegen ondernemers dat ze moeten beginnen, de straat op.”  

De omzet per werknemer in door Starterslift geholpen bedrijven steeg van € 12.629,- in 2011 naar € 40.344,- in 2014. Uit de Starterslift fondsen is in 2014 voor meer dan 1,1 miljoen euro startkapitaal verstrekt aan jonge, innovatieve bedrijven.  Hierbij gaat het om leningen die na terugbetaling weer uitgeleend worden aan nieuwe startups.

In Breda werkt Starterslift samen met  Avans Hogeschool en  NHTV, waar ondernemerscentra zijn. Starterslift is ook betrokken bij de Game Incubator die NHTV start.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief