Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

Armoede in Breda een stukje minder armoedig door Meer met Minder Voordeelpas

  Economie

BREDA - Naast de Bredapas is er sinds kort nog een andere pas die de minder bedeelde Bredanaar een steuntje in de rug geeft. De Meer met Minder Voordeelpas, een initiatief van ArmoedeinBreda.


Meer is minder
Met de Meer met Minder Voordeelpas kunnen mensen die onder het bestaansminimum leven korting krijgen bij verschillende winkels. Initiatiefnemer Susanne van Loo zegt dat ze met de pas een win-win situatie wil creëren. “De kleine zelfstandigen kan door de pas leegloopuren vullen en klanten aan zich binden. De pashouder krijgt voordeel bij een groeiend aantal winkels.”

Volgens Van Loo zijn er veel mensen die in armoede leven, maar net teveel verdienen voor de Voedselbank. Ook is het voor daklozen niet mogelijk om zich te registreren bij de Voedselbank. “Mensen worden naar drie jaar bovendien automatisch uitgeschreven bij de Voedselbank, terwijl ze soms nog steeds een minimaal inkomen hebben”, vertelt Van Loo.

ArmoedeinBreda zoekt nog naar meer kleine ondernemingen die mee willen doen met het initiatief. Elke kleine zelfstandigen mag zich aanmelden, maar er is met name behoefte aan Bloemisten, bakkers, slagers, groenteboeren en lokale boeren. “Het is ook bedoeld om ondernemers aan het denken te zetten, verzin eens wat leuks voor de arme mensen”, verklaart Van Loo.

Participanten
De winkels waar de pas gebruikt kan worden zijn: Bossers Vlees, Verfhuys Breda, groente en fruit speciaalzaak De Spruit, kringloopwinkel Hebben & Houden, Roti Express Breda, Garage Sterken, Kindercar.nl, Autobedrijf Ganesha, Bakkerij Andalucia, Kapsalon BigBen, Sportcentrum Back2TheGym.

Aanmelden voor de pas of als participant kan via armoedeinbreda.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief