Logo bredavandaag.nl
De Barones in 2008. foto Linda Joffer
De Barones in 2008. foto Linda Joffer

Verbouwing winkelcentrum De Barones in mei van start

  Economie

BREDA - Het heeft even geduurd, maar de verbouwing van winkelcentrum De Barones is aanstaande. Begin mei gaat de eerste fase van de metamorfose van start. Als alles volgens plan verloopt zal de vernieuwde Barones een jaar later gereed zijn.


Ondanks de werkzaamheden blijft De Barones tijdens de gehele verbouwing bereikbaar. “Het publiek blijft door een winkelcentrum lopen en niet door een bouwplaats. De aannemer is dus te gast”, verklaart Olaf Nieuwenhuis van Kroonenberg Groep. Om de overlast voor het publiek zoveel mogelijk te verminderen wordt er gebruik gemaakt van stofdichte bouwschuttingen. Daarnaast voert de aannemer werkzaamheden die veel geluid maken zoveel mogelijk buiten de openingstijden uit.

Met uitzondering van de Bijenkorf, die per april 2016 vertrekt, krijgen alle winkels een nieuwe plek in het winkelcentrum. Ook vestigt kledingwinkel Sting zich in het winkelcentrum. Tijdens de verbouwing wordt een groot gedeelte van de omloop gesloopt. Bij de ingangen van het winkelcentrum zal veel worden gewerkt met glas, waardoor De Barones een lichter en ruimer aanzicht krijgt.

Bekijk ook de video-impressie van de vernieuwde Barones.  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief