Afbeelding
Flickr.com/BredaVandaag

Deze Bredanaars staan in de Quote 500 Junior

Economie

BREDA - Lifestyle magazine Quote doet deze week weer eens waar ze goed in is; rijke mensen met naam en rugnummer in een lijstje zetten. In de Quote 500 junior deze keer aandacht voor de 100 meest succesvolle jonge zakenmensen onder de 40 jaar. In de ranking staan ook zes Bredanaars.

Selfmade man
In de Quote 500 junior staan alleen jonge ondernemers die zonder hulp van familie hun vermogen bij elkaar hebben gesprokkeld. Dus geen veredelde loonslaven zoals profvoetballers of directeuren die alles erfden van hun vader of grootvader. In totaal bezitten de 100 meest succesvolle jonge ondernemers in Nederland een kleine anderhalf miljard euro. Kees Verpalen, eigenaar van beslist.nl, is met 65 miljoen de onbetwiste nummer 1 van de lijst.

Bredase vrouwen
De hoogste miljonair met een Bredase roots in de Quote 500 junior is Sylvie Meis. Met een vermogen van 13 miljoen is zij goed voor een 36e plaats. Met haar werk voor de Duitse tv verdient de presentatrice een jaarsalaris van 2 miljoen euro, becijferde Quote. De oud-leerlinge van het Markenhage College is daarnaast hard op weg om na Nederland en Duitsland ook de Verenigde Staten te veroveren. Quote noemt haar de meest zakelijke van alle vrouwen in de Quote 500 junior.

In de Quote 500 junior staan slechts 6 vrouwen. Des te opmerkelijker dat er naast Sylvie Meis nog een Bredase op de lijst pronkt. Op nummer 96 staat met 5 miljoen euro namelijk Janneke Niessen. Zij verkreeg haar vermogen door de verkoop van Improve Digital, een realtime veilingplatform voor online advertentieruimte. Met het geld kocht ze onder andere een Bredase villa van 2,6 miljoen euro, aldus Quote. 

CM
De twee eigenaren van CM Telecom uit Breda staan op nummer 54 en 55 op de lijst. Het vermogen van Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers wordt door Quote geschat op zo’n 10 miljoen euro elk. Het afgelopen jaar opende CM kantoren in Parijs, Frankfurt en Londen. Glabbeek zegt tegen Quote dat hij nog dit jaar wil uitbreiden buiten Europa naar Singapore en Silicone Valley. “Maar eerst wordt in mei een kantoor geopend in het zuiden van Amsterdam.”

DJ's
Hardwell mag dan de beste DJ ter wereld zijn, qua financiën moet hij Fedde Le Grand voor zich dulden. Het vermogen van beide artiesten wordt geschat op zo'n 5 miljoen euro. Fedde Le Grand staat hierbij op nummer 91, terwijl Hardwell de Quote 500 junior afsluit op plek 100. Hoewel DJ’s soms wel meerdere miljoenen per jaar verdienen is Quote conservatief met het berekenen van hun vermogen. “Top DJ’s hebben een hele entourage met zich mee, moeten regelmatig een privévliegtuig charteren. Ze krijgen torenhoge gages, maar hun burnrate is ook hoog, het geld vliegt er hard uit”, verklaart adjunct-hoofdredacteur van Quote in het AD.