Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Subsidie Radius College voor Bouw- en Techniekcentrum Breda

  Economie

BREDA - Het Regionaal Investeringsfonds mbo heeft het Radius College een subsidie toegekend voor het Bouw- en Techniekcentrum Breda. Het gaat om een bedrag van in totaal 3,4 miljoen euro, waarvan 2,3 miljoen afkomstig is van het bedrijfsleven. Het geld wordt in vier jaar uitgekeerd.


Het Radius College gaat het geld bij het nieuwe Bouw- & Techniekcentrum Breda aan de Biesdonkweg besteden aan innovatie en verbetering van de relatie tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Daarbij gaat het om de opleidingen binnen Bouw, Infra, Schilderen en Gespecialiseerde Aannemerij.

De bijdrage moet leiden tot verbetering van de onderwijsprogramma’s en de opzet en uitrol Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en vernieuwing van lesmaterialen. “We kunnen door deze toekenning vaart maken”, zegt afdelingsmanager Peter Nooijens. Het radius kan daardoor investeringen eerder doen. “Zoals het maken van een spuitcabine voor de schildersopleiding en het inrichten van een eigen examencentrum.”

Daarnaast ontving ook het Markiezaat College uit Bergen op Zoom een bedrag  voor het project  ‘Composite Maintenance-Aviolanda’. Het Markiezaat is eveneens onderdeel van ROC West-Brabant.

De projecten zijn twee van de in totaal 29 vernieuwende initiatieven van bedrijfsleven en onderwijsinstellingen die op 1 juni groen licht kregen van minister Jet Bussemaker (Onderwijs).  

In het Regionaal Investeringsfonds zit verdeeld over vier jaar €100 miljoen voor innovatieve samenwerking in het beroepsonderwijs. Voorwaarde is dat de subsidie door regionale overheden en het bedrijfsleven wordt aangevuld met twee derde cofinanciering. Totaal kan er daarmee € 300 miljoen worden geïnvesteerd in betere aansluiting van het beroepsonderwijs op de praktijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief