Afbeelding

Terrasbezoek bijna nergens goedkoper dan in Breda

Economie

BREDA - Wie een middagje gezellig wil vertoeven op het terras en niet te veel wil betalen, komt er in Breda goed van af. Uit het jaarlijkse terrasonderzoek scoort Breda positief op de ranglijst van terrasprijzen.

Een gemiddeld rondje in Breda kost €20,15, becijferde  horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Een glas fris is met een prijs van €2,14 in Breda zelfs het goedkoopste van alle terrassen in Nederland. Voor de inventarisatie bestelde het horeca-adviesbureau twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé.

Top-5 duurste terrassen
Wie in Amsterdam op het terras verblijft, moet het diepst in de buidel tasten. Een rondje kost daar 23,05. De hoofdstad van Nederland wordt in de ranglijst gevolgd door de steden Den Haag, Haarlem, Utrecht en Den Bosch. De hoge vastgoed- en huurprijzen in deze plaatsen zijn hier volgens het onderzoek de oorzaak van.

Terraskoopkracht
Ook wordt ieder jaar de terraskoopkracht vastgesteld. Het gemiddeld besteedbaar inkomen van de inwoners worden afgezet tegen de terrasprijzen. In Breda scoort de koopkracht het één na hoogste met gemiddeld 20,3 rondjes per week. Alleen in Amersfoort kunnen de inwoners meer rondjes bestellen, namelijk 20,4 per week.