Breda Live 2015.
Breda Live 2015. (Vinnie de Laat)

076-shirts gaan de wereld over na optreden Hardwell Breda Live

  Economie

BREDA - Pascal Quijs, assistent manager van het kledingmerk ‘076 My Way of Life’, wist niet eens dat dj Hardwell een t-shirt van het merk zou dragen tijdens zijn optreden op Breda Live. Hij was dan ook blij verrast. Quijs: “Dit hadden we nooit durven dromen.”


Sindsdien regent het bestellingen. Tot Breda Live werden zo’n veertig tot vijftig T-shirts per week verkocht. Deze week zijn dat er al 250 en deze vrijdag komen er weer 250 binnen. “De nacht van het optreden werden via het internet al 25 shirts besteld. De dag na het optreden waren dat er nog veel meer”, meent Quijs.  Vooral inwoners van Breda hebben interesse in het populaire kledingstuk, maar ook vanuit Mexico, Italië en Duitsland worden bestellingen geplaatst.

Hardwell betekende dus goede reclame voor het bedrijf dat pas vier maanden operationeel is. En - hoewel positief -  ongevraagde reclame. “Wij wisten het niet eens”, zegt Quijs. “We hebben hem niets gevraagd. Een vriend van Hardwell vond het shirt vet en ik zei: ‘sms Robbert en vraag of hij het ook vet vindt. Dan krijgt hij een shirt.’ Robbert antwoordde: ‘Vind ik vet. Neem maar mee.’  Later kreeg ik een foto waarop hij het shirt backstage droeg, maar ik had nooit durven dromen dat hij ermee op het podium zou staan.”

Ook VVV Breda - waar kleding van het merk wordt verkocht - krijgt extra aanvragen van het shirt. Informatrice Leny Emmen: “Iedereen wil het hebben nu Hardwell het shirt aan heeft gehad. Zo werkt dat natuurlijk. We hebben de shirts gelijk besteld. Er is ook heel veel vraag naar. Iemand heeft zelfs al een shirt besteld in maat XXL zodat hij hem naar iemand in Amerika kan sturen.”