Ondergaande zon stadionkwartier.
Ondergaande zon stadionkwartier. Wijnand Nijs

Kantoorgebouw bij Stada na ruim twee jaar verhuurd aan ICT-bedrijf AXI

Economie

STEENAKKER - Ruim twee jaar na de oplevering van winkelcentrum Stada naast het NAC-stadion, is er ook een huurder gevonden voor het kantoorgebouw bij het centrum. Uiterlijk 1 januari neemt AXI zijn intrek in wat Stada Offices heet.

AXI, ICT-bedrijf met een totaaloplossing voor retail en zorg, verhuist na zo’n zeventien jaar van de Hooilaan in Breda naar de Stadionstraat 27. Het bedrijf huurt het gehele pand, 2369 vierkante meter groot.

“In de zoektocht naar een nieuw pand kwamen we hier uit”, aldus HRM-manager Saskia Matthijssen van AXI. “We zochten een pand met een modernere uitstraling, waar we zelfstandig huurder zouden zijn. Bovendien zijn we sterk gerelateerd aan retail, deze locatie sluit daar goed bij aan.”

AXI heeft zijn hoofdkantoor in Willebroek, België. Zo’n 25 jaar geleden werd vanwege de ligging al gekozen voor Breda, de eerste jaren aan de Nieuwe Prinsenkade en de laatste zeventien jaar dus aan de Hooilaan. “We zochten daarom ook in eerste instantie in Breda. Een verhuizing naar een andere plaats zou teveel consequenties hebben voor ons personeel. De stap naar Stada zit ons als gegoten. Het enthousiasme bij ons personeel is ook groot.”

Het bedrijf heeft in Nederland 90 medewerkers. Daarmee heeft het voldoende ruimte in Stada, waar ook 78 parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor personeel. “We richten ons op groei”, aldus Matthijssen. In België heeft AXI nog eens 150 medewerkers.