Afbeelding
AM

Braakliggend stuk grond Oranjesingel ingevuld met stadswoningen

Economie

BREDA - AM en Bouwbedrijf van Grunsven hebben deze donderdag het startsein gegeven voor de bouw  van acht stadswoningen aan de Oranjesingel. met de bouw van de woningen wordt invulling gegeven aan de laatste fase ‘Wonen aan de Oranjesingel’ van Drie Hoefijzers Breda.

Als de woningen aan de Oranjesingel opgeleverd zijn, is het gebied aan de zuidzijde zo goed als voltooid. Alleen aan het oude Brouwhuis wordt momenteel nog hard gewerkt en achter het oude hoofdkantoor is nog ruimte voor een bouwplan. De huizen zijn allemaal verkocht.

Met het voltooien van deze fase van de Drie Hoefijzers, verlegt AM de bouwactiviteiten naar de verlengde Stationslaan. Tegenover Harley-dealer OIT moet een nieuwe wijk ontstaan, waarmee Via Breda een nieuwe fase in gaat. Hier komen stedelijke appartementen in hoogbouw bij het Faamplein, statige herenhuizen aan de Stationslaan en in de luwte woonhofjes met een speeltuintje. “De exacte invulling met het soort woningen zal de komende maanden bepaald worden met de toekomstige bewoners”, aldus de ontwikkelaar.