Baby's met wasbare luiers aan. Foto Kanga Care
Baby's met wasbare luiers aan. Foto Kanga Care

Kraamhulpen Thebe over naar DPK

Economie

BREDA - Thebe Kraamzorg en Dé Provinciale Kraamzorg (DPK) uit Goes zijn sinds 15 juli samen gegaan. Thebe Kraamzorg blijft voorlopig doorgaan zoals nu, met behoud van de merknaam. De overname door DPK heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid. Ook voor cliënten die zich ingeschreven hebben bij Thebe Kraamzorg verandert er niets.

Thebe Kraamzorg richt zich van oudsher vooral op de integrale geboortezorg. De samenvoeging met DPK geeft mogelijkheden om samenwerking met verloskundigen en ziekenhuizen nog verder te professionaliseren in de regio’s West- en Midden-Brabant en Zeeland.

Bij Thebe Kraamzorg werken ca. 400 medewerkers. De aanleiding van de overname van Thebe Kraamzorg door DPK is de keuze van Thebe om zich alleen nog te richten op verzorging en verpleging aan ouderen en chronisch zieken.

Dé Provinciale Kraamzorg (DPK) is een kraamzorgorganisatie met ruim 150 kraamverzorgenden, die werkzaam zijn in heel Zeeland, West-Brabant en de Belgische grensstreek. De organisatie komt voort uit voormalige kruisverenigingen en vaart sinds 1996 een eigen koers met als doelstelling: gegarandeerde zorg voor iedereen met respect voor ieders levensbeschouwing.