120 meter passantenhaven aan de Prinsenkade werd woensdagmiddag 26 augustus om 14.30 uur officieel in gebruik genomen.
120 meter passantenhaven aan de Prinsenkade werd woensdagmiddag 26 augustus om 14.30 uur officieel in gebruik genomen. (Wijnand Nijs)

Uitzicht terrassen Haven verbeterd met 120 meter bootjes

  Economie

BREDA - Breda heeft er 120 meter aan aanlegsteiger bij. Woensdagmidag knipte wethouder Bob Bergkamp met assistentie van Marijn van Dijke van BootjeVaren Breda het lint door. Daarmee is een nieuw deel passantenhaven aan de Prinsenkade officieel geopend.


“Een beetje afhankelijk van de lengte van de boten kunnen er twaalf tot vijftien terecht”, verwacht Van Dijke. Daarmee is de capaciteit van de passantenhaven aan de Prinsenkade en de Nieuwe Prinsenkade met zo’n dertig procent uitgebreid.

De zichtlocatie is een prima uitbreiding voor de toeristische aantrekkelijkheid van de stad, weet ook kwartiermaker binnenstad Leo Grunberg. “Dit is een fantastische kwaliteit die je als stad hebt en die je kunt uitbouwen.”

Ook Bob Bergkamp verwacht dat. “We zetten weer een mooie stap in de toeristische toevoeging van Breda. Het maakt de stad aantrekkelijk.” Van Dijke kan het alleen maar eens zijn met de wethouder. “Als je dit zo ziet, dan hadden we dat eigenlijk al eerder moeten hebben.”

Van Dijke en havenmeester Kevin Schrijvenaars zien de belangstelling groeien. “Er wordt echt weer over Breda gesproken”, geeft Van Dijke aan. “Je spreekt mensen die voor het eerst sinds jaren weer in Breda zijn. Dit maakt het echt zoveel leuker dan aanleggen met uitzicht op een leeg CSM-terrein.”

BootjeVaren tekende woensdagmiddag ook een overeenkomst voor beheer tot en met het eind van het komend seizoen, november 2016.

Wethouder Bergkamp schenkt de bemanning van een passerende sloep een glaasje wijn in.
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief