Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: Wout & Co

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Groenten, fruit en delicatessewinkel Wout & Co


Groentewinkel Wout & Co is gevestigd in de Lange Brugstraat. Gelegen tussen de vele kledingzaken zou je in de eerste instantie geen groenteboer verwachten. Toch valt de zaak op. De winkel heeft de uitstraling van de vertrouwde groenteboer, inclusief een traditioneel luifel en buiten de uitgestalde kratten met verse groenten en fruit. De groenteboer is een tijdje weg geweest, maar heeft de zaak verbouwd en is weer helemaal terug. Het is een echte familiezaak.

De winkel is niet groot. Dat verhindert niet dat het aanbod er aantrekkelijk en overzichtelijk uitziet. Naast het verkopen van verse groente en fruit, verkoopt Wout & Co sinds de nieuwe intrek en winkelmetamorfose ook diverse delicatesse, speciaal-biertjes  en verschillende soorten wijnen.

Je voelt je meteen welkom in de winkel en al snel wordt er gevraagd waarmee je geholpen kan worden.  “Waar ben je naar op zoek? Een lekker fruitje? Groente?”, vraagt Wout. Er worden ook kant-en-klare fruithapjes en smoothies verkocht. Deze zijn vers klaargemaakt door Wout & Co. Wout beveelt de Breda Pluim-reporter een verse smoothie met abrikozen, mango en aardbei aan. Vitamine to-go zijn dus ook verkrijgbaar. “Kijk eens, je dagelijkse portie vitamientjes.” Op de valreep worden er nog wat witte druiven meegegeven. “Geniet ervan!”

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkLange Brugstraat 38els, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.
Volg BredaPluim ook op Facebook.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief