Het team van in Kannen en Kruiken. Rechts eigenaresse Jenneke Schutte.
Het team van in Kannen en Kruiken. Rechts eigenaresse Jenneke Schutte. (Wijnand Nijs)

Nominatie Breda Pluim: In Kannen & Kruiken

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: In Kannen & Kruiken.

In de Veemarktstraat gelegen vind je sinds oktober 2014 In Kannen & Kruiken. De strakke look van de voorgevel, de schattige stoeltjes en het grote uitzetbord buiten lokken je naar binnen. Wanneer je binnenstapt wordt je door al het bedienend personeel hartelijk welkom geheten, waardoor je je meteen op je gemak voelt.


De hele ruimte zit afgeladen vol. Vijf man personeel rent druk op en neer. Op zoek naar een plaats wordt de Breda Pluim-reporter vriendelijk gewezen op een vrije plaats aan de enorme leestafel achterin de zaak. Daarboven hangen grote industriële lampen aan het hoge plafond. Er kunnen ongeveer vijftien man aan de tafel zitten om in alle rust achter een laptop te werken (er is wifi aanwezig), een krantje te lezen of simpelweg te genieten van de bestelde lekkernijen.

Binnen staan op maat gemaakte houten meubels. Door de houten barren, wandplanken, eettafels, schuifdeur en leestafel wordt het interieur één geheel. Verder sieren frisse en vrolijke kleuren de lunchzaak. Een geel geverfde wand hangt vol met fotolijstjes met haakwerkjes in verschillende soorten en maten. De ventilatiebuizen aan het plafond geven een rauw en industrieel randje aan het interieur. Als leuke extra heeft In Kannen & Kruiken een ruime en gezellige binnentuin.

In het midden bevindt zich een open keuken waar alles wordt klaargemaakt. Op de kaart staat een ruime keuze aan verschillende soorten koffie, thee en verse sapjes. Qua eten is er van alles te krijgen: zoet en hartig, ontbijt, lunch en een warme hap worden de hele dag door geserveerd. Zo kun je alsnog ontbijten in de namiddag wanneer je daar zin in hebt. Ondanks de drukte is er een snelle service en wordt er regelmatig gevraagd of alles naar wens is. In Kannen & Kruiken kan worden gezien als een ware hotspot in Breda.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief