Eerste tientallen banen Bavelse Berg ingevuld

  Economie

BREDA - Twee- tot drieduizend banen gaat de Bavelse Berg uiteindelijk opleveren, schat ontwikkelaar Henry Marten van MaVer. De eerste tientallen worden deze maanden ingevuld. Decathlon en McDonalds zijn inmiddels met de werving van personeel begonnen.


McDonald’s, dat begin januari opent, zoekt 100 medewerkers om deze vierde Bredase vestiging te runnen. Sportzaak Decathlon opent al op 25 november. Het van oorsprong Franse bedrijf zocht zaterdag het NAC-stadion op voor de eerste gesprekken met sollicitanten.  

De kleedkamer, de dug-outs, de persruimte en de massagekamer werden gebruikt om kennis te maken met sollicitanten. Door middel van speeddates leerden management en sollicitant elkaar kennen, in totaal kwamen er zestig sollicitanten aan het woord in het voetbalstadion. Tussen de sollicitaties door werden de aanwezigen ook nog uitgedaagd om buiten te sporten, waardoor zij zich middels teamwork, creativiteit en sportiviteit presenteerden.

Naast McDonald’s en Decathlon openen er komend jaar meerdere bedrijven die moeten zorgen voor werkgelegenheid. Zo komt bioscoop Kinepolis met tien zalen en 1.800 stoelenm opent Bowlingpoint Breda een hypermoderne bowlingbaan in combinatie met Glowgolf, komt er een Subway, een Happy Italy en restaurant Vandaag. Centraal komt de evenementenhal van MaVer zelf, dat ook zelf horeca gaat uitbaten.