Eerste paal fase 3 Bouverijen.
Eerste paal fase 3 Bouverijen. DMARC

Eerste paal derde fase Bouverijen in Teteringen

Economie nieuwbouw

BREDA - Met het slaan van de eerste heipaal heeft een van de toekomstige bewoners het startsein gegeven voor de bouw van de derde fase van Bouverijen. De komende maanden bouwt NBU 19 huizen.  

Eerder zette het bedrijf al 53 woningen in Bouverijen, aan de rand van Teteringen en grenzend aan de Waterakkers moet uiteindelijk uit circa 640 woningen bestaan. Ook brede school De Mandt is op deze wijk gericht.

Bouverijen bestaat uit verschillende woningtypes, zoals diverse twee-onder-een-kapwoningen in verschillende vormen en afmetingen, ruime rijwoningen en op een aantal prominente plaatsen vrijstaande herenhuizen. “Een aantal woningen biedt ook het comfort van gelijkvloers wonen en slapen”, aldus NBU. “De architectuur benadrukt de individuele woning. Door toepassing van verschillende kapvormen, steenkleuren en gevelindelingen verschilt nagenoeg iedere woning van de woning ernaast.”

De start van fase drie betekent ook het eind van fase 2. Komende week worden de laatste woningen van die fase opgeleverd. Van de laatste fase, die bestaat uit 18 tweekappers en een vrijstaande woning, zijn nog een beperkt aantal tweekappers beschikbaar.

Als het weer meezit worden de laatste woningen van de derde fase over ongeveer een jaar opgeleverd.