Afbeelding
Simone Vos

NAC Business Fair terug van weggeweest

Economie

STEENAKKER - Ruim zeventig NAC-sponsors presenteren zich woensdag en donderdag op de NAC Business Fair. De beurs wordt voor het eerst sinds 2012 gehouden. “We merkten dat bij onze sponsors de behoefte aan een netwerkbeurs bestond”, vertelt commercieel manager Eric Matijsen.

Bovendien kende Breda geen beurs meer, constateerde de commerciële man van NAC. “Vroeger had je in de Agpo-hallen de beurs, maar dat is niet meer. Wij merkten dat daar toch nog vraag naar was, vandaar dat we besloten hebben het zelf te organiseren.”

Op de beurs presenteren de bedrijven zich middels een kleine stand. “Maar die stands zijn eigenlijk meer bedoeld als ontmoetingsplek, waar ondernemers met elkaar het gesprek aan kunnen gaan”, vertelt Matijsen. Daarmee verschilt de beurs met onder meer de Contacta. “Daar zie je grote stands, waar bedrijven echt willen laten zien wat ze in huis hebben.”

Behalve in gesprek gaan met elkaar, kunnen ondernemers en bezoekers ook inspiratie opdoen tijdens verschillende seminars. Een daarvan lijkt toegespitst op de doelstellingen van NAC. Oud-prof Jan van Halst bijt woensdag om 16.00 uur het spits af met een lezing getiteld ‘Winnen!’. Wellicht dat de aanwezige selectieleden daar even hun oor te luisteren kunnen leggen? “Dat lijkt me een goede”, lacht Matijsen.

De NAC Business Fair is woensdag en donderdag van 14.00 tot 21.00 uur. Donderdag is er vanaf 19.00 uur een afsluitende netwerkborrel.