Houtmarktpassage ingang Halstraat
Houtmarktpassage ingang Halstraat (Wijnand Nijs)

Renovatie Houtmarktpassage schuift op

  Economie

BREDA - De voorgenomen renovatie van de Houtmarktpassage loopt enige vertraging op. Nog niet alle eigenaren zitten op een lijn, waardoor er nog geen meerderheid van stemmen was. 75% van de stemmen moeten voor zijn.


“De planning was om aan het eind van het voorjaar te beginnen”, vertelt Rob Keijzer, die het project begeleidt. “Dat gaan we nu niet redden. We gaan kijken hoe we de eigenaren mee kunnen krijgen.”  

In de Houtmarktpassage zijn 20 eigenaren die afhankelijk van hun aandeel in de passage stemmen krijgen. Een aantal van de grotere eigenaren had nu nog twijfels over de plannen. De opknapbeurt zou de winkelpassage weer een actueel uiterlijk moeten geven. “We passen alles aan, de winkelpuien, de kap en de vloer”, aldus Keijzer.

Belangrijk is ook de entree. “Die naar de Kerkstraat, aan de kant van Molsparking wordt prominenter. Die entree wordt nu nauwelijks gebruikt en is maar twee meter breed”, vertelt Keijzer. Op die manier moet de Houtmarktpassage de toegang tot de Ginnekenstraat worden. Ook aan die kant gaat de entree op de schop. “Daar moet je nu goed zoeken naar de ingang.”

Na de opknapbeurt moet het centrum weer meer belangstelling krijgen van winkeliers én van winkelend publiek. “Zodat de eigenaren ook weer een goede huuropbrengst krijgen.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief