Breepark
Breepark

Evenementenzone Bavelse Berg verder als Breepark

  Economie

BREDA - De evenementenzone bij de Bavelse Berg gaat verder onder de naam Breepark. Dat heeft eigenaar MaVerholding donderdag bekend gemaakt. De verschillende bedrijven die zich rond de voormalige vuilstort vestigen gaan naam en logo ‘B’ voeren in hun uitingen.


Bij Breepark wordt inmiddels flink gebouwd. Afslag Breda wordt aangepast om het verkeer via een extra rotonde soepeltjes naar de bedrijven en evenementenhal te leiden. Nog deze maand opent het eerste bedrijf: Decathlon. Daarna volgt in januari McDonald’s.

Net na de zomer van 2016 moet het gehele complex zijn opgeleverd. Dan is er een grote evenementenhal met horeca, bioscoop Kinepolis met meer dan 1700 stoeltjes, indoor glowgolf, bowlingbanen en een indoor kidspalace.   

Om te zorgen dat de verwachte twee miljoen bezoekers per jaar zich niet vergissen in de afslag, komt er een 40 meter hoge ‘Bonte mast’ bij het terrein. Daarop komen vanaf 11 december verschillende LED-schermen waarop de bedrijven van Breepark zich kunnen laten zien, maar waarop ook andere bedrijven zichtbaarheid kunnen kopen. Op de mast komt ook de kenmerkende M van McDonald’s. "Die wordt 5,5 meter groot", aldus Anneke Stins van MaVer.

De naam Breepark is tot stand gekomen nadat eerst een andere naam met een B in beeld was. "Die B vonden we heel tof en uiteindelijk kwam het reclamebureau met Breepark", vertelt Stins. "Bree staat voor het brede aanbod dat we hebben en heeft ook nog de verwijzing naar Breda. Ook park dekt de lading, als evenementenpark en de parkachtige omgeving waar we zitten."
 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief