Afbeelding
Flixbus

Flixbus biedt busverbinding Breda-Antwerpen

Economie

BREDA - Breda en Antwerpen zijn vanaf 3 december door een luxe touringcarverbinding met elkaar verbonden. Dan start het van oorsprong Duitse Flixbus met een busverbinding Den Bosch - Brussel, waar het traject Breda - Antwerpen twee keer per dag onderdeel van is.

Flixbus kondigde deze week haar Nederlandse verbindingen aan. Het bedrijf reed al vanuit Eindhoven naar België en Duitsland, maar voegt daar op 3 december dagelijkse verbindingen tussen onder meer Rotterdam en Den Bosch en Rotterdam en Nijmegen aan toe, respectievelijk vier en acht keer per dag. In totaal maken negen Nederlandse steden deel uit van het netwerk. Doel voor 2016 is de aansluiting van alle grote Nederlandse steden.         

De lijn tussen Den Bosch en Brussel gaat vooralsnog twee keer per dag rijden. Op die lijn heeft Breda een verbinding die naar alle waarschijnlijkheid sneller én goedkoper is dan de verbinding met de trein. Dat is in elk geval wat Flixbus claimt: reizen voor een kwart van de prijs van een treinkaartje.

Flixbus gaat de kaartjes richting Antwerpen online verkopen vanaf €5. Een kaartje Breda-Brussel moet vanaf €7 verkrijgbaar zijn.