Jeroen de Bont aka Dr Worst.
Jeroen de Bont aka Dr Worst. (Wijnand Nijs)

Nominatie Breda Pluim: Dokter Worst

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Dokter Worst


Worstenkraam Dokter Worst, op de parkeerplaats aan de Oude Vest, staat positief bekend om zijn smakelijke broodje worst. In 2013 begon Jeroen de Bont, alias Dokter Worst, met de verkoop van de broodjes worst. Inmiddels is het een vertrouwde kraam in het straatbeeld van Breda. Ook op de Facebookpagina van de kraam is te zien dat er menig wat fans bestaan die Dokter Worst steeds weten terug te vinden, of er zelfs voor omfietsen. De BredaPluim-reporter is daarom erg nieuwsgierig naar het succes van Dokter Worst.

Jeroen zelf is niet aanwezig. De andere medewerker vertelt dat hij tegenwoordig steeds vaker bijspringt. Na de bestelling van een broodje met alles erop en eraan, wordt het hotdogbroodje op de grill gelegd, samen met een stuk bacon en natuurlijk de worst zelf. De keuze aan toppings bestaat uit zuurkool, augurk, jalapeno pepers en gebakken uitjes. Dokter Worst staat vooral bekend om zijn pittige ‘Nondeju hete saus’, die het broodje helemaal af maakt. Wanneer dit wat heet wordt, kun je ook kiezen voor barbecuesaus, mayonaise, curry of ketchup. De Dokter Worst-worsten zijn ontwikkeld door slagerij Graumans uit Breda en is een mix van knakworst, bokworst en rookworst.

De medewerker van Dokter Worst maakt vrolijk een babbeltje met de BredaPluim-reporter, wat het wachten op je broodje erg gezellig maakt. Hij vertelt dat ze steeds vaker op locatie staan met de worstenkraam. In Breda staat de dokter vaak in de Mezz, maar ook op Breda Barst en bijvoorbeeld op Palm Parkies. De kraam is tegenwoordig ook wat vaker te vinden buiten Breda, zo vertelt hij. Dokter Worst stond bijvoorbeeld ook geboekt voor hongerige bezoekers van Speedfest in het Klokgebouw in Eindhoven.

Het broodje worst met alle geadviseerde toebehoren (op verzoek niet te pittig), smaakt reusachtig lekker. Met alle ingrediënten is het een ware smaaksensatie. Voor vegetariërs komt er in de kraam binnenkort ook een vegetarische braadworst, afkomstig van de Vegetarische Slager. Daar moet nog wel eerst een aparte grill voor komen. Volgens de medewerker gebeurt dat wegens vele verzoekjes snel.

Dokter Worst staat woensdag tot en met vrijdag van 11:45 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 11:45 uur tot 17.00 uur aan de Oude Vest in Breda.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.