Marc van der Chijs
uitgaan

Update: Bredase bedrijf Club Judge failliet

  Economie

BREDA - De Bredase wereldwijde beoordelingssite voor clubs Club Judge is door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten zeven personen.


Update 10 december 2015: Volgens een woordvoerder van de website clubjudge.com valt de website buiten het faillissement. "Het platform blijft gewoon bestaan als keurmerk voor discotheken, dat gaat niet veranderen."

Club Judge bestond al sinds 2004, toen Joël Goudsmit het uitgaansplatform en media agency oprichtte in Amsterdam. Het bedrijf zat sinds enige tijd in Breda. Sinds het terugtreden van Goudsmit in 2014 stond Filip van Kampen aan het roer.

Club Judge gold als het officiële keurmerk voor clubs, waar stappers clubs op konden beoordelen. De site werd in 2013 internationaal gelanceerd, toen ook Tiësto enthousiast in het bedrijf stapte. "Toen Club Judge mij benaderde met hun plannen voor een wereldwijde uitgaanssite was ik meteen enthousiast en heb ze meteen alle medewerking toegezegd”, gaf Verwest eind 2013 aan tegenover Omroep Brabant.

Volgens een woordvoerder van curator Jiri Verschure van Mannaerts Appels namen de inkomsten van het bedrijf af. Die bestonden uit het verzorgen van promotie voor clubs en het verzorgen van winacties. “De belangstelling daarvoor nam af”, aldus de woordvoerder.

Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om iets te zeggen over een mogelijke doorstart. “Er hebben zich nog geen serieuze belangstellenden gemeld.”