Eigenaresse Sandra (links) met een van haar medewerkers.
Eigenaresse Sandra (links) met een van haar medewerkers. Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: Theekamer Pien

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Theekamer Pien.

Theekamer Pien is in het voorjaar van 2014 geopend in de St. Jansstraat. De ondertitel luidt Veggie & Bio. Dat geeft al duidelijk aan waar je aan toe bent. De Eigenaresse Sandra den Dekker is druk bezig in de keuken, waar je op uit kijkt bij binnenkomst. In de gezellige lunchdrukte wordt er hartelijk een plaatsje toegewezen.

Alles wat er op de kaart staat is op zijn minst vegetarisch en biologisch, maar ook veganisten kunnen hier terecht. Tweederde van de kaart is volgens een medewerker vegan. Ook kan er rekening worden gehouden met glutenallergieën. Naast de ruime keuze aan verse theesoorten, kun je in de theekamer ook gewoon je portie cafeïne binnenkrijgen. Bij een cappuccino mag je nog kiezen of je deze bereid wil hebben met sojamelk, amandelmelk of speltmelk.

In de lunchzaak bevindt zich een knalroze muur, dezelfde kleur als waar de buitenkozijnen in zijn geschilderd. Het geeft een vrolijke en frisse sfeer. De originele lunchkaarten vallen meteen op, het volledige menu staat ingekerfd op hout. De grote krijtwand geeft de lekkernijen van de week aan. De taart van de week is een Bounty taart, helemaal veganistisch.

Vooral in thee is er een ruime keuze in smaken. Op een groot houten wandrek staan een hele hoop glazen potten met verse theeblaadjes er in. Voor een high tea kun je ook terecht bij Pien, maar dan moet je wel even reserveren.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.