Logo bredavandaag.nl
Sanne de Wit, bedrijfsleider Karien Limburg en  Janne Michelbrink
Sanne de Wit, bedrijfsleider Karien Limburg en Janne Michelbrink (Wijnand Nijs)

Nominatie Breda Pluim: Dille & Kamille

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Dille & Kamille.

Naast de zeventien vestigingen in Nederland, heeft ook Breda een Dille & Kamille. De vestiging opende in 2010 in de Veemarktstraat. Door vele (vaak vrouwelijke) fans van het keten gezien als een aanwinst voor Breda. Dille & Kamille is te herkennen aan de zwart-wit gestreepte luifels aan de buitenkant en het grote naamlogo. De woonwinkel heeft een rustige en ‘reine’ sfeer. Zo wordt er op de achtergrond klassieke muziek gedraaid.  De inrichting sluit volledig aan bij de beoogde ontspannen uitstraling.


Het personeel achter de toonbank heet je gastvrij welkom bij binnenkomst. Een andere medewerker is bezig met het stylen van de aanwezige displays en vraagt of de BredaPluim-reporter naar iets speciaals op zoek is. Het wordt gewoon even rondneuzen tussen het enorme assortiment. En dat kun je helemaal op je gemak doen. Verderop wordt een klant deskundig uitgelegd van welk materiaal het tafelgoed is gemaakt.

Dille & Kamille verkoopt hebbedingen voor huis, tuin en keuken. Van bakgerei tot (natuurlijke) schoonmaakbenodigdheden, van huishoudtextiel tot tientallen verse kruiden voor in de keuken. Voor kinderen is er tijdloos speelgoed te vinden. Alle producten geven de indruk dat ze authentiek zijn en alleen bij Dille & Kamille gekocht kunnen worden. Aan de leestafel achterin de winkel kun je tussen het neuzen door even ontspannen met thee of koffie. De geur van kaarsen, zeep en badspullen zorgen voor een extra ontspannende winkelbeleving.

Schoonheid, zorg en respect voor natuur, mens en milieu en genieten van het leven zijn enkele waarden waar Dille & Kamille voor staat. Dit straalt de winkel zeker uit. In de winkel kun je even ontsnappen aan de drukte. Door de leuke spullen kom je niet makkelijk met lege handen buiten. De vriendelijke medewerkers maken het succesvolle concept af.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief