Sanne Dirven en Ward Boogert.
Sanne Dirven en Ward Boogert. Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: Yirga

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Yirga 

Yirga, Urban Food & Coffee Bar, werd in 2013 geopend in de Sint Annastraat door eigenaren Ward Boogert en Sanne Dirven. Je kunt hier onder andere terecht voor ontbijt, lunch en vers gebrande koffie. Alleen op vrijdagavond serveert Yirga vanaf 19.00 uur een avondmenu die klaar wordt gemaakt in de open keuken. Elke maand verandert het menu en er wordt uitsluitend gekookt met verse en biologische producten van lokale en kleine leveranciers.

Bij binnenkomst krijg je een vriendelijke begroeting door de eigenaren, die druk zijn met de gasten die er al zijn. Loungemuziek klinkt op de achtergrond waardoor de sfeer meteen relaxed aan doet voelen. Al de huisgemaakte zoetigheden staan klaar in de vitrine. Ook op het keukenblok van de open keuken staat een hoop lekkers uitgestald. Hier vind je onder andere vers krentenbrood en zelfgebakken oatmeal cookies.

Yirga heeft een mooie ruimte die erg clean en licht is ingericht. De zaak oogt Scandinavisch en het interieur is smaakvol en hip. Zo hangt er een ‘fixed gear’ fiets aan de muur. De vooral witte ruimte is opgeleukt met meerdere grote kamerplanten, grafische ingelijste posters aan de muur en het gebruik van minimalistische hangende gloeilampen. Boven de houten leestafel hangen twee gebreide lampenkappen, wat een warme sfeer geeft. De espressobar en open keuken geven een fijne en gastvrije huiskamersfeer.

Voor een verse koffie ben je met de uitgebreide koffiekaart aan het goede adres. De espressobar is uitgerust met professionele apparatuur om de meest verse koffie te zetten. De specialiteit van Yirga is 'slow coffee'. De koffiebonen van Yirga worden gebrand op een lagere temperatuur. Samen met de versgemaakte worteltaart heeft de BredaPluim-reporter in ieder geval in alle rust kunnen genieten van de uitstekende en smaakvolle koffie.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.