Logo bredavandaag.nl
SuperRebel

Onderzoek Fonk: Bredaas SuperRebel meest effectieve reclamebureau van Nederland

  Economie

BREDA - Het Bredase reclamebureau SuperRebel is het meest effectieve reclamebureau van het land. Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau Multiscope heeft gedaan in opdracht van Fonk Magazine.


In dit jaarlijkse terugkerende bureauklanttevredenheidsonderzoek is bij vijftien klanten van 100 bureaus gevraagd naar de waardering op verschillende vlakken, zoals creativiteit en effectiviteit.

Overall scoorde Superrebel een 9,23 gemiddeld. “Hiermee staan we geheel onverwacht op de 2e plaats ‘overall’ in dit onderzoek”, aldus oprichter Lodewijk Varossieau, die zijn bureau met dit cijfer ook tweede zag staan bij de middelgrote bureaus. “We scoren zelfs als allerbeste van Nederland op de onderdelen effectiviteit, pro-activiteit, sparringpartner en klanttevredenheid.”

Varrossieau is blij met de waardering. “Dit is een mooie boost, in een keer spelen we mee in de eredivisie. Het is het gevolg van de investering die we de afgelopen periode hebben gedaan in onze creativiteit en service en de focus die we hebben gehad op bestaande klanten. Dat werpt zijn vruchten af.”

Dat een bureau uit Breda zo hoog scoort is uitzonderlijk. “Meestal zijn het bureaus uit de randstad, simpelweg omdat daar de meeste bureaus zitten. Wij zijn positief verrast, ook omdat wij echt niet weten welke cijfers door welke klanten zijn gegeven.”

SuperRebel is overigens niet het enige Bredase bureau dat scoort. Ook The Communication Company komt in de verschillende lijstjes voor. Zo staat het met het gemiddelde cijfer van 8,25 in de topvijf van grote bureaus, is het de nummer negen bij de Full Service Bureaus en scoort het met een 9 de zesde plek qua creativiteit.

Lees de complete uitslag van het onderzoek in Fonk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief