Afbeelding

Breda positief over plan 31 woningen achter Haagweg Princenhage

Economie nieuwbouw

PRINCENHAGE - Het college staat positief tegenover de plannen van Van Loon Beheer BV voor 31 woningen op het binnenterrein dat omgrensd wordt door Haagweg, de Dreef en de Esserstraat.

Het college wil met de initiatiefnemer een intentieovereenkomst afsluiten om op die manier de haalbaarheid te onderzoeken. Het plan bevat 22 rijwoningen, drie vrijstaande woningen en zes twee-onder-eenkapwoningen. De laatste twee types hebben garage en oprit op eigen terrein. De achtertuinen van de nieuwe woningen zouden gaan grenzen aan de woningen aan de omliggende straten.

Van Loon Beheer BV gaat voor de realisatie van de plannen samenwerken met Maas-Jacobs. Om de bouw mogelijk te maken heeft de initiatiefnemer met de verschillende bedrijven die op het terrein gevestigd zijn afspraken gemaakt over de aankoop van grond en panden. Maas-Jacobs verwacht op korte termijn samen met Van Loon Beheer BV meer duidelijkheid te geven over de realisatie van de plannen. “We zijn blij dat het college positieve houding heeft”, aldus een woordvoerder van Maas-Jacobs.

Het nieuwe hof krijgt een toegang via de Esserstraat. De Dorpsraad van Princehage heeft eerder dit jaar al aangegeven positief te staan tegenover de herontwikkeling van het terrein.