Bredase onderneemsters bedenken website tegen leegstand winkelpanden

  Economie

BREDA - De Bredase Jasmijn Groen (30) bedacht samen met stadsgenoot Anne-Marie Segers (31) een website waar huur- en verhuur van commercieel vastgoed snel geregeld kan worden. Het initiatief is in het leven geroepen om leegstand van winkels en kantoorpanden in steden aan te pakken.


De initiatiefneemsters bestickerden in het kader van de bedachte website vrijdag een leegstaand pand aan de Ridderstraat in Breda met de vraag 'Welke winkel wil jij hier?'. Voorbijgangers werd gevraagd op het pand te schrijven wat voor winkel ze daar graag zouden willen of wat voor zaak ze zelf zouden willen starten in de leegstaande ruimte. Ideeën als een NAC-winkel, een gin-tonic bar of een leuk sieradenwinkeltje kwamen voorbij. Ook de Starbucks ontbrak niet in het wensenlijstje van de voorbijgangers. “Het is een uniek gegeven dat het winkelende publiek nu eens kan aangeven wat voor winkels zij nog in de stad willen zien”, aldus Jasmijn Groen. Het pand aan de Ridderstraat is een van de objecten die op het online platform staat en waar actief een nieuwe bestemming voor de korte of langere termijn voor wordt gezocht.

De twee onderneemsters uit Breda willen met hun website Vastgoedbooking.nl, de impasse in de vastgoedmarkt doorbreken. In Breda staat nog altijd zo’n 10% van de winkelpanden en 17% van de kantoorpanden leeg. Hier denken Groen en Segers verandering in te kunnen brengen. De twee Bredanaren, die geen achtergrond in vastgoed hebben, bedachten daarom een online platform dat aansluit op de behoeftes van deze tijd, zoals tijdelijk huren.

“Ik hoorde veel negativiteit over de vastgoedmarkt en de grote leegstand in steden. Ik vond het achterhaald hoe het proces van het huren van een winkel of kantoorpand verliep. Ik dacht eigenlijk meteen aan een soort Booking.com waarop de eigenaar van het pand, de makelaar of de huurder zelf alles makkelijk en snel kan regelen en inzien”, vertelt Groen over het ontstaan van het idee.   

"Op de website staan inmiddels al 150 panden live en er staat inmiddels veel meer klaar om ook online gezet te worden. Ook kunnen vastgoedeigenaren door heel Nederland hun pand aanmelden op het platform.” Vorige maand ging Vastgoedbooking.nl online.