Stadsfotograaf Breda

Nominatie Breda Pluim: Petit Bardot

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Petit Bardot


Naast het pand van Brasserie Bardot op het Van Coothplein opende de eigenaren dit jaar het kleine zusje Petit Bardot. Dit is een kleinschalige wijnbar waar je met een gezelschap plaats kunt nemen voor het drinken van een wijntje en eventueel een gerecht van de bijbehorende Franse kaart kunt bestellen.

Bij binnenkomst knikt de gastheer achter de grote eilandbar de reporter vriendelijk toe. Er staan meer dan dertig wijnsoorten op de kaart, dus de keuze is ruim. Het wordt in dit geval een glas Pays d’Oc Moreau & Fils Merlot met een prima prijs van 3,75 euro. De gastgeer zorgt er voor dat je op je gemak je wijntje op kunt drinken in een fijne Franse ambiance.

Door de inrichting krijg je meteen de indruk dat je in een echte wijnbar in Parijs bent binnengestapt. De eilandbar is uitgerust met marmer materiaal en afgewerkt met zinken randen. Gasten kunnen aan deze bar plaatsnemen, maar er kan ook gekozen worden voor de comfortabele zitbanken. Er hangen spiegels in de zaak waardoor de ruimte groter oogt. De uitstraling van de wijnbar voelt highclass aan. Ook de menukaart is hier op aangepast. Er worden enkel Franse delicatessen geserveerd. Neem bijvoorbeeld de klassiekers als escargots, steak tartaar en gegratineerde oesters. De gerechten worden gecombineerd met bijpassende wijnen.

De wijnbar is een goede plek waar je terecht kunt voor de kleine honger. Ook als je alleen een wijntje komt drinken is het gezellig vertoeven. De medewerkers hebben goede kennis van de wijnen die ze schenken en er wordt nauwlettend in de gaten gehouden of de gasten niets te kort komen. In Petit Bardot voel je je als gast in ieder geval zeer welkom.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.