Logo bredavandaag.nl

Louwman Dealer Group neemt autodealer Rüttchen over

  Economie

BREDA - Autobedrijven Louwman en Ru¨ttchen hebben maandag bekend dat zij recent een principeovereenkomst hebben gesloten over de verkoop van de aandelen aan de Louwman Dealer Group. Het gaat om sales en after sales activiteiten met betrekking tot Mercedes-Benz personen-, bestel en vrachtwagens, smart en Mitsubishi personenwagens en Fuso bedrijfswagens. 


Ru¨ttchen Automotive B.V. heeft onder meer dealervestigingen in Breda, Tilburg, Veghel, Den Bosch, Gorinchem en Tiel. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond, meldt het Bredase autobedrijf op zijn website. Beide bedrijven zijn familiebedrijven.

Bas Ru¨ttchen: “Onze familie heeft altijd een groot belang gehecht aan de continuïteit van onze onderneming. Gelet op de marktontwikkelingen bleek ons het afgelopen jaar dat, om deze ook voor de langere termijn te kunnen waarborgen, aansluiting bij een financieel sterke partij gewenst was. Wij zijn blij en trots dat we in de Louwman Dealer Group niet alleen een financieel sterke partij hebben gevonden, maar ook een onderneming die als familiebedrijf heeft bewezen de normen en waarden die wij belangrijk vinden, te kunnen bewaren.”

Eric Louwman stelt verheugd te zijn over de overname. "Het familiebedrijf Ru¨ttchen kent een rijke historie en is uitgegroeid tot een vooraanstaande Nederlandse dealergroep. Binnen het bedrijf staat een betrokken stijl van zakendoen centraal, net zoals bij ons. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de expertise van beide bedrijven tot een positief versterkend effect zal leiden, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief