Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Breda Pluim Nominatie: PuiCk

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: PuiCk


Buiten staan er kratten met hippe kamerplanten uitgestald. Een blik door de etalage laat een stoere inrichting zien. PuiCk werd geopend in augustus 2015 in de Veemarktstraat. In de winkel/lunchzaak kun je terecht voor trendy planten en cactussen die door de hele zaak hangen of staan. Ook zijn er cadeaus en vintage meubels te vinden . Daarnaast kun je de hele dag door lunchen of simpelweg een kopje koffie of verse gemberthee komen drinken, onderuitgezakt op de Chesterfield banken of op de leuke schommels voor de etalage.

In de ruimte worden industriële elementen gecombineerd met houten balken over het plafond, grote hanglampen en houten pallets tegen de muur. Op de vloer liggen Perzische tapijten. De aankleding is daardoor warm en robuust. In de industriële wandrekken staan de verkrijgbare delicatessen, geschenken en koffie-en theewaren. Er worden zelfs gedroogde insecten verkocht, om op te eten. Deze kun je overigens ook kiezen als topping bij lunchgerechten. 

Er zijn veel vintage meubels te vinden, die ook te koop zijn. Op een krijtbord wordt dan ook benadrukt dat bijna alles in de winkel gekocht kan worden. Achterin de zaak vindt je de koffiebar, waar je ook kunt plaatsnemen. De service van de medewerkers is goed en oprecht vriendelijk. Wanneer je in alle rust hebt rondgekeken naar de verkrijgbare spullen, kun je nog even blijven hangen om wat te drinken of je honger te stillen. De specialiteiten van PuiCk zijn de lenterollen en de kokossoep en de menukaart wordt regelmatig vernieuwd. Wil je even relaxen in botanische sferen, dan is PuiCk zeker een aanrader.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief