Logo bredavandaag.nl

Breda Pluim Nominatie: Brejaart Sport

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Brejaart Sport


Een enorm winkelpand met een oppervlakte van 1500m2 te midden van de Veemarktstraat, gevuld met alles wat te maken heeft met sport en outdoor. Voor de sportievelingen in Breda is Brejaart Sport een walhalla. De winkel heeft vijf etages vol met sport- en outdoorartikelen. De sportzaak is een echt familiebedrijf, opgericht in 1947 door Wim Brejaart. Inmiddels is zoon Frank de eigenaar. 

De grote ruimte is modern en overzichtelijk ingericht, ondanks de vele spullen. Er zijn een stuk of zes medewerkers hard aan het werk. De een helpt bij het uitzoeken van een goede outdoorjas, de andere medewerker staat bij de schoenen achterin de zaak. Hoe druk ook, er wordt vriendelijk gegroet door bijna al het personeel.

Voor de categorieën racketsport, teamsport, fitness, running, bad & beach, outdoor, bike & skating en wintersport zijn er ontzettend veel artikelen te vinden. De indeling van de winkel verandert vaak per seizoen. De wintersportartikelen zijn rondom het wintersportseizoen een specialiteit van Brejaart. De hele tweede verdieping staat vol met benodigdheden voor een goed uitgeruste skivakantie. In de zomer verandert dit weer naar outdoorspullen zoals backpacks, tenten en wandelkleding. In de kelder vindt je een hele hockey-afdeling, boven een grote tennis-afdeling.

Naast het verkopen van artikelen zorgt Brejaart ook voor de nodige extra service. Zo kun je je tennisracket laten bespannen, of op de wintersport afdeling je ski’s of snowboard laten slijpen en waxen. Voor de hardlopers is er advies te halen over de juiste hardloopschoenen. Bij het aanschaffen van nieuwe runningschoenenmaken de medewerkers een voetanalyse door middel van een scan en loopband. Ook worden er kleinschalige sportevenementen in Breda georganiseerd. Zoals een Bredase stadsrun of een hockey-event. Brejaart wil duidelijk voor service staan en graag iets extra’s bieden aan hun klanten.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief