Logo bredavandaag.nl
Geheel volgens protocol én traditie heeft de burgemeester de sleutel van de stad overhandigd aan Prins Carnaval. Daarmee is het vier dagen feest in het Kielegat.
Geheel volgens protocol én traditie heeft de burgemeester de sleutel van de stad overhandigd aan Prins Carnaval. Daarmee is het vier dagen feest in het Kielegat. (Fred Boender)
carnaval

Horeca haakt massaal aan bij optocht voor nieuw carnavalsweekend

  Economie

BREDA - Horecaondernemers bereiden zich voor op een nieuw carnavalsweekend. Ook Café Nassau, Kapitein Breda, De Pastorie, de Venise en Nouveau Van Ham gaan een, twee of zelfs vier dagen carnavallen rond de optocht.


Woensdag kondigden de ondernemers achter het Hart van Breda, Beyerd en Bruxelles al aan ook zaterdag 5 maart open te gaan in carnavalssfeer. Aanleiding is de verplaatste optocht naar zondag 6 maart. Patrick van Asch, eigenaar van Peddels, Bruxelles en de Suikerkist aan de Havermarkt, sprak de hoop uit op samenwerking. Inmiddels is duidelijk dat ook café De Kater aanhaakt met twee dagen extra carnavalssfeer.

Bij café Nassau in de Vismarktstraat staat de zondag volledig in het teken van de optocht. “We gaan met disputen Dutch, Pepe en Frisse Jongens een biercantus organiseren  voor de optocht en daarna met zijn allen naar de optocht kijken”, laat eigenaar Farid Bicane weten. Overbuurman Shots gaat ook voor carnaval tijdens de optocht. "Met een aantal speciale carnavalsshotjes." Ook bij de Nachtwacht is het twee dagen carnaval, laat Peter Rietveld weten. "Ook wij zullen de zaak versieren om de sfeer te verhogen." Bash in de Visserstraat gaat de zaterdag op de carnavalstoer, evenals café Janssen in de Vismarktstraat.

Bij Kapitein Breda in de Reigerstraat maken ze het nog gekker. Daar is het ‘gewoon’ van vrijdag tot en met maandag carnaval. “Wij gaan er weer vol in, we pakken weer volop uit, versieren de boel en gaan weer opzoek naar top dj's die het gezellig gaan maken”, laat Arnold van Strien weten. “Wij geloven er wel in dat de mensen weer opnieuw de foute sportschoenen aantrekken om nog paar dagen door te zakken. Blijft tenslotte het gezelligste feest van het zuiden.”

De Pastorie op de Grote Markt gaat eveneens op zaterdag en zondag voor een hernieuwd carnavalsfeest. “En we kijken nog hoe we die dagen kunnen invullen, misschien in combinatie met cluster Grote Markt-noord”, appt Michel van der Gijp, die met de BCV contact gaat over de mogelijkheden. Ook cafés De Engel (Kerkplein) en de Heeren van Breda vieren het carnaval mee.

Ook Miller Time Café, Rewind en De Kroeg zijn beide dagen geheel in carnavalssferen. Op en bij het Van Coothplein is de animo eveneens groot. The Tosti Club haakt aan bij de optocht, net zoals de Sinjoor, die al om 12.00 uur opengaat. "PS, is het geen idee dat iedereen de Kielegatse vlag laat hangen tot 6 maart?", vraagt eigenaar Jacco Heijkoop zich af. Ook Le Petit is erbij tijdens de optocht, net als Mezz, dat woensdag al liet weten tijdens de optocht wat te doen.

De Venise in de Halstraat pakt uit tijdens de optocht op zondag, evenals Nouveau Van Ham, dat tijdens de optocht bandjes optrommelt voor de optimale sfeer. Bij de Bommel doen ze dat nog anders. Daar blijft de carnavalsversiering gewoon hangen. In de St Janstraat is het bij café De Mot drie dagen carnaval, van vrijdag tot en met zondag.

Ook aan het begin van de optocht, bij de Nieuwe Haagdijk, is het zondags feest. Café Vroeger heeft voor na de optocht Stef Ekkel gestrikt voor een feestje.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief