Logo bredavandaag.nl
V&D vestiging in de Karrestraat in Breda
V&D vestiging in de Karrestraat in Breda (Wijnand Nijs)

V&D even alleen voor personeel toegankelijk (video)

  Economie

BREDA - De V&D in Breda is maandag en dinsdag gesloten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de winkel na dinsdag weer opent. De curatoren lieten weten meer tijd nodig te hebben voor onderhandelingen over een doorstart.


Medewerkers van het bedrijf tellen deze maandagmiddag achter gesloten deuren de voorraden om te inventariseren.

Sommige medewerkers staan bij de deur te wachten om binnen gelaten te worden. “Wij hebben zelf niks van de V&D gehoord, we hoorden het via het nieuws”, aldus een van hen. Na een paar belletjes gepleegd te hebben, worden ze eindelijk binnengelaten. Hun pasjes waarmee ze voorheen de deur ontgrendelden, doen het al niet meer.

Voor de deur staan enkele verdwaalde klanten. Twee vrouwen, op zoek naar babykleding voor een vriendin die net moeder is geworden. Ze vinden het jammer. “Maar dan gaan we wel ergens anders naartoe.”

Een jongen vindt het vooral jammer dat La Place gesloten is. “Ik hoop dat die weer open gaat”, verwijst hij naar de vestiging in de V&D achter hem. Dat is dus nog maar de vraag. Zeker is wel dat hij niet meer naar de La Place aan de Ginnekenstraat kan, die is en blijft gesloten. Dat laat een woordvoerder van La Place weten.

De broodjeszaken, oorspronkelijk onderdeel van V&D, zijn afgelopen maand uit de failliete boede overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. “Bij aankondiging van de overname hebben we laten weten dat de meeste vestigingen doorgaan, een enkeling wellicht niet”, laat een woordvoerder weten.

Uiteindelijk sluiten er zes losse La Place-vestigingen, waaronder die in Breda. “We hebben beoordeeld of de vestigingen  structureel winstgevend zijn of kunnen worden. Dat was hier niet het geval.”

Voor de medewerkers van V&D blijven het spannende dagen. Tot en met dinsdag wordt het salaris betaald door het UWV, daarna wacht een uitkering. Na een mogelijke doorstart, waarvoor Coolcat-eigernaar Roland Kahn in de race is, duurt het waarschijnlijk nog weken voordat de winkel weer opent.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief