Logo bredavandaag.nl

Uitgeverij De Geus verkocht; vertrek uit Breda

  Economie

BREDA/AMSTERDAM - De Geus gaat onderdeel uitmaken van Singel Uitgeverijen in Amsterdam. Dat hebben beide directies maandag bekendgemaakt. De uitgeverij verhuist per 1 mei naar Amsterdam.


Met de verkoop van De Geus willen Annemie Jans en Eric Visser (eigenaren en directie) de toekomst van uitgeverij De Geus als zelfstandig opererende kwaliteitsuitgeverij verzekeren, meldt De Geus op haar website. Uitgeverij De Geus werd op 1 januari 1983 opgericht door Eric Visser.
In januari 2013 richtte Eric Visser de Engelstalige uitgeverij World Editions op met de imprint Colibri. Hij wil zich hier de komende jaren volledig voor inzetten.
De Geus is een van de toonaangevende literaire uitgeverijen in Nederland en Vlaanderen.

"Gedurende de besprekingen, voorafgaande aan de verkoop van De Geus, bleken beide partijen op veel fronten een overeenkomende visie te hebben op het uitgeven in de huidige tijd en in de toekomst", laat Eric Visser in een persverklaring weten. De Geus brengt, naast een eigenzinnig Nederlandstalig fonds, een internationaal netwerk met auteurs uit ca. 100 landen en vertalingen uit 40 talen toe aan het palet van Singel Uitgeverijen.

'‘We zijn bijzonder trots dat De Geus met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 zich aansluit bij het illustere gezelschap van Nijgh & Van Ditmar (1837), Querido (1915), De Arbeiderspers (1929), Athenaeum (1962) en Uitgeverij Q (2007). We denken met deze stap de kwaliteit van het fonds te handhaven en de missie van De Geus voor de toekomst veilig te stellen", stelt Annemie Jans.

Paulien Loerts, directeur van Singel Uitgeverijen is blij met de samenwerking. "Singel Uitgeverijen geeft voor 70 procent oorspronkelijk Nederlandse fictie en non-fictie uit, terwijl de Geus voor 70 procent vertaalde fictie en non-fictie publiceert. Samen hebben we de mooiste kast fictie en non-fictie die je je maar kunt voorstellen."

De directie van de Singel Uitgeverijen voert gesprekken met de medewerkers van De Geus over hun toekomstige plaats in het bedrijf. Annemie Jans en Eric Visser blijven aan in een meer teruggetrokken rol als adviseur. Eric Visser zet zijn internationale activiteiten als directeur-uitgever bij World Editions voort.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief