Logo bredavandaag.nl
Friet van de Frietwinkel
Friet van de Frietwinkel (Gregor Oomens)

Breda krijgt Frietwinkel in Korte Brugstraat

  Economie

BREDA – Ze smaken volgens Gregor Oomens beter dan reguliere friet: frietjes van Frietwinkel Breda. Eind mei opent franchisenemer Oomens een filiaal aan de Korte Brugstraat. De Rabobank heeft Oomens vanwege zijn initiatief nu al benoemd tot ‘Starter van het kwartaal’.


Dat vindt hij ‘een mooi compliment'. “Het is een stukje waardering en een stukje geloof van mensen die toch veel kennis van zaken hebben in een onderneming die gaat starten.”

De Frietwinkel is een concept waarbij friet biologisch wordt geproduceerd en glutenvrij is. Daarnaast komen alle producten, op het zout na, uit Nederland. In Utrecht is het al een enorm succes, meent Oomens. “Ik heb zelf in Utrecht al een paar keer meegedraaid. Iedereen die van een lekker frietje houdt, komt binnen.” Zijn ambitie is hele lekkere friet naar Breda brengen. “Het is niet voor niets gekozen tot de beste friet in 2015. Ik wil Breda kennis laten maken met biologische friet en snacks.”

Oomens is ervan overtuigd dat de Frietwinkel Breda een succes wordt. “Bredanaars zijn toch Bourgondische mensen die van lekker eten houden. Een klein voorbeeld: afgelopen weekend stonden we op de Eeterij met de Frietfiets. Daar wordt dezelfde friet geserveerd en daar hoorden we al hele positieve geluiden. Dat zegt me alleen maar dat het een goede zet is. Ik denk dat het een succes wordt.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief