Meer dan 100 biertjes proeven in en bij kroegen op de Grote Markt.
Meer dan 100 biertjes proeven in en bij kroegen op de Grote Markt. Stadsfotograaf Breda

Goedkoopste rondje op terras geef je in Breda

Economie

BREDA/WARMOND - Breda is de goedkoopste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Breda is € 20,43, dit is 1,4% hoger dan vorig jaar.

De landelijke terrasprijs is dit jaar gemiddeld met 2,4% gestegen. Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.  Een rondje op het terras kost in Breda € 3,18 minder dan in Amsterdam. Met name liefhebbers van een kop koffie of glas rosé kunnen het best naar Breda, waar de gemiddelde prijs respectievelijk € 2,15 en € 3,19 bedraagt. Breda wordt gevolgd door Almere, met het goedkoopste fluitje van Nederland. Wie liever een glas fris drinkt kan het beste naar Zwolle. 

Uit de jaarlijkse inventarisatie van de prijs voor een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) blijkt dat Amsterdam dit jaar de duurste terrasstad is. Een rondje kost daar € 23,60. "Dit is niet verrassend gezien het feit dat hier de vastgoed- en huurprijzen fors hoger liggen dan elders in het land", aldus het onderzoeksbureau. De stad wordt in de ranglijst gevolgd door Haarlem, Den Haag en ’s-Hertogenbosch. Nieuw in de top 5 is Groningen.

 In Arnhem zijn de prijzen dit jaar het hardst gestegen met 7,0% waarmee de prijs rond het landelijke gemiddelde ligt. De stad stijgt hiermee 10 plaatsen op de ranglijst naar de 10e plaats. Dit kan dus gezien worden als een inhaalslag. Andere stijgers zijn Amersfoort en Dordrecht. Hier stegen de prijzen met circa 5% ten opzichte van vorig jaar. Dalers zijn de steden Utrecht en Apeldoorn. Deze daalden respectievelijk 6 en 5 plekken op de ranglijst.