Station Breda en de Willemstraat naderen oplevering. De Willemstraat moet 22 juli klaar zijn, het station wordt 8 september feestelijk geopend.
Station Breda en de Willemstraat naderen oplevering. De Willemstraat moet 22 juli klaar zijn, het station wordt 8 september feestelijk geopend. Henk Voermans

Station (en Willemstraat) weer stapje dichterbij opening

Economie

BREDA - Met de opening van het parkeerdek aan de centrumzijde is het station weer een stapje dichter bij de officiële opening van 8 september aanstaande.

Nu de linten weg zijn kan de volledige capaciteit van het parkeerdek bovenop het nieuwe station gebruikt worden. Dat betekent dat er nu meer dan 700 plaatsen beschikbaar zijn.

Een deel is voor de bewoners van de verschillende appartementen die in het complex zijn gevestigd, zoals ook medewerkers van de Belastingdienst en andere kantoorhuurders hun vierwieler op het dek achterlaten. Treinreizigers en dagjesmensen kunnen de rest in gebruik nemen.

Vanaf het parkeerdek hebben parkeerders ook uitzicht op de Willemstraat, die in rap tempo voltooiing nadert. De Willemsbrug is al klaar, compleet met lekker zittende en lange loungebanken, de straat wordt 22 juli opgeleverd.

Daarmee is het leed voor de ondernemers in de straat voor het grootste deel geleden. Jarenlang hadden zij te kampen met een gedecimeerd aantal passanten in de straat en was het overleven.

Nu komt het leven weer terug, met een wandelpassage in het midden van de straat, inclusief klassiek ogende lantaarnpalen, die onderdeel zijn van de smart grid in de straat. Maar dat is weer een ander verhaal.

Bekijk meer foto's van het parkeerdek en de Willemstraat zoals ie er nu bij ligt.