Strand Havermarkt krijgt vorm. Vrijdag en zaterdag chillen in het zwembad.
Strand Havermarkt krijgt vorm. Vrijdag en zaterdag chillen in het zwembad. (Patrick van Asch)

'Ondernemers Havermarkt klaar voor nieuw stadsstrand en Zonnesteek 2.0'

  Economie

BREDA – Alles ligt klaar voor een tweede editie van Zonnensteek op de Havermarkt. Vorig jaar werd het plein tijdens een hittengolf omgetoverd tot een strand, inclusief zwembad en palmbomen. “Het is nu nog wachten op de weergoden”, aldus horecaondernemer Patrick van Asch.


Hoewel de tempraturen dinsdag en woensdag boven de dertig graden uitkomen, wordt de Havermarkt deze week nog niet omgetoverd tot een strand. “Het weekend wat er aan komt wordt net iets te wisselvallig”, laat Van Asch weten. “Als er dan toch een buitje valt, valt het evenement ook in het water.”

De horecaondernemers zijn er wel helemaal klaar voor. “Als de weergoden met ons zijn staat het volledige terrein binnen drie dagen klaar”, vertelt Van Asch. “Zelfs de nodige vergunningen van de gemeente zijn al binnen.” Vorig jaar was het een impulsieve actie van de ondernemers. “Maar als het dit jaar doorgaat wordt het groter en beter. Zonnesteek 2.0”.

Vorig jaar was het evenement een groot succes en genoten de Bredanaars drie dagen van het geïmproviseerde strand. Rondom het zwembad, met een diameter van 10 meter, was toen 55 kuub zand gestort en stonden er stoeltjes en tafeltjes. ’s Avonds werd het meubilair weggehaald en was het tijd voor een échte beachparty.  

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief